PORELLO NOCCIOLE - PRELUCRAREA ALUNELOR DE PĂDURE
Producția noastră începe cu selectarea celor mai bune loturi de alune în coajă, achiziționate direct de la fermierii din mediul rural din zona Langhe și Roero. Odată achiziționate, ele sunt decojite, cernute și prăjite pentru a transforma aluna într-un semifabricat sau într-un produs finit. Nu întâmplător alunele sunt extrem de apreciate ca materie primă atât de companiile artizanale din sector, cum ar fi gelateriile și patiseriile, cât și de industria de cofetărie și ciocolată.
Decojire, calibrare și sortare
Prelucrarea alunelor începe cu alegerea lor: le cumpărăm direct de la fermierii locali. Apoi continuăm cu decojirea, proces care permite separarea fructului de coajă, apoi efectuăm calibrarea, împărțind fructul în funcție de mărimea acestuia. În cele din urmă, efectuăm sortarea pe un covor special pentru a elimina corpurile străine reziduale, precum coji și resturi.
Prăjirea
Prăjirea alunelor se efectuează la o temperatură de aproximativ 170 ° C timp de aproximativ 30-35 minute, timp suficient pentru a elimina umiditatea reziduală și pentru a spori aromele caracteristice ale fructelor.
Transformarea în granule și făină
Tăierea alunelor în bucăți mici dă naștere la granule și făină de alune: se obțin trei tipuri de produse care diferă în funcție de mărimea tăieturii.
Transformarea în pastă
Măcinarea și rafinarea alunelor prăjite fac posibilă obținerea unei paste perfect netede, bogată în aromă.