ALUNE DE PADURE

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Tonda Gentile Trilobata

Regina producției noastre este „La Tonda Gentile Trilobata” numită așa pentru delicatețea sa în aromă, ușurința de calibrare și decojire excepțională, toate valori care au contribuit la atribuirea denumirii PIEMONTE I.G.P. Această denumire garantează consumatorului atât originea integral piemonteză și calitatea înaltă rezultată dar și autenticitatea produsului. Producția sa este concentrată în provinciile Cuneo, Asti și Alessandria, între dealurile Langhe, Roero și Monferrato. 

Alunul de pădure din Piemonte IGP este deosebit de apreciat de industria cofetăriei pentru forma sferoidală a semințelor, gustul și aroma excelente după prăjire, coaja mare și durata de valabilitate bună. Aceste calități fac ca alunul din Piemonte să fie recunoscut ca fiind cel mai bun din lume.

 

Pentru a preveni ca fructele coapte căzute să absoarbă umezeala din sol și să se deterioreze, este necesară o recoltare rapidă și repetată. În acest fel, alunul va garanta un randament ridicat la decojire și o bună calitate. Cuneo, cu cele 7.000 de hectare de suprafață cultivată cu piatră, furnizează aproape 85% din producția din Piemont.

 

Sănătate și nutriție: alunele sunt bune pentru tine!

Alunul, pe lângă un conținut important de aminoacizi esențiali și vitamina E, este bogat în lipide: aportul său caloric este egal cu 700 Kcal la 100 g de alune uscate.

Fracțiunea lipidică este alcătuită din peste 40% acizi grași mononesaturați (cum ar fi acidul oleic) și are cel mai mare raport monoinsaturat / polinesaturat în comparație cu alte fructe uscate. Studii recente par să arate efectele pozitive ale consumului regulat de alune asupra sănătății umane.

Se confirmă faptul că o dietă bogată în acid oleic (același acid gras prezent în uleiul de măsline extravirgin) vă permite să păstrați „colesterolul rău” la niveluri scăzute în sânge și să creșteți nivelul „colesterolului bun”, care cu acțiunea sa de protecție asupra membranelor celulare constituie o apărare importantă împotriva patologiilor vasculare. În plus, datorită conținutului ridicat de tocoferoli, inclusiv vitamina E, alunul oferă o cantitate semnificativă de agenți antioxidanți, încetinind îmbătrânirea țesuturilor.

Alunul din Piemont, în special, se distinge de alte soiuri italiene și străine pentru conținutul ridicat de ulei (aproximativ 70%), se dovedește a fi un aliment foarte valoros și de calitate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!