Compozitie: alune fără coajă, alese, prăjite mediu și decojite.
Utilizare: cofetărie, patiserie, înghețată și industria alimentară.
Ingrediente: alune de pădure prăjite din soiul Tonda Gentile Trilobata din Piemonte IGP
Alergeni: alune de pădure.
Depozitare: a se păstra într-un loc răcoros și uscat la o temperatura de maxim 10-12°C, ferit de lumina directă a soarelui. Produsul este supus pierderii fiziologice în greutate.
Perioada de valabilitate: 12 luni.
Formate disponibile: 500 g ambalat în vid.
Durata de livrare: 1-3 zile
Alunele decojite și prăjite se reduc în pătrate cu diametrul de 2/4 mm cu ajutorul unui rafinator cu role. Este apoi calibrat după diametru, lipsit de orice reziduu de făină. Granulele de alune au o culoare variabilă de maro deschis cu tendință spre bej și gust tipic de alune de pădure cu o textură crocantă.
Odată produse, alunele tocate trebuie să fie absolut sigilate în vid pentru a preveni absorbția umezelii din exterior și a le deteriora și pentru a se păstra crocante.
Are o largă utilizare în domeniul cofetăriei, în decorarea și în acoperirea preparatelor, gândindu-ne doar la tradiționalele ouă de Paște acoperite cu el.
Granulele de alune de pădure sunt utilizate, în mod obișnuit, în producția de biscuiți, prăjituri uscate și alte produse de panificație, atât în patiserie, cât și în industria de cofetărie.