Compoziție: migdale întregi decojite, fără coajă și alese.
Utilizare: cofetărie, patiserie, catering, ciocolată și industria alimentară.
Ingrediente: migdale întregi origine Italia.
Alergeni: migdale, posibile urme de fistic, alune de pădure, caju și alte nuci.
Depozitare: a se păstra într-un loc răcoros și uscat, la o temperatură de maxim 10°, ferit de lumina directă a soarelui. Produsul este supus pierderii fiziologice în greutate.
Perioada de valabilitate: 12 luni.
Formate disponibile: 1 kg.
Durata de livrare: 1-3 zile
Migdalele de dimensiuni mai mici sau resturile datorate procesului de decojire sunt recuperate pentru a crea un produs ale cărui caracteristici calitative și organoleptice sunt oricum nealterate față de produsul intact. Acestea sunt mărunțite ușor și fără multe treceri, într-un rafinator cu role, pentru a preveni scăparea uleiului, au diametrul de 0-2 mm, o culoare alb sidefat și efect luminos. Gustul care o deosebește este tipic migdalelor decojite, lipsite de retrogustul rânced și amar. Făina de migdale este unul dintre cele mai folosite semipreparate de migdale datorită caracterului practic. Utilizarea sa în cofetărie/patiserie este larg răspândită pentru toppingurile și decorațiunile deserturilor și este, de asemenea, folosită într-un amestec pentru produse de patiserie.
Utilizarea acesteia în producția de cofetărie este recomandată ca înlocuitor al făinurilor care conțin gluten dacă există probleme de intoleranță alimentară. Făina de migdale siciliană este folosită foarte mult în patiseria locală, amintindu-ne de tradiționala „paste di mandorle”, un produs de copt la cuptor, cunoscut peste tot.
O atenție deosebită trebuie acordată păstrării produsului. Odată îndepărtat vidul, produsul trebuie depozitat în sticlă și consumat cât mai curând posibil pentru a evita efectul de rânced din cauza umidității externe.