Compozitie: alune fără coajă, alese, prăjite mediu și decojite.
Utilizare: cofetărie, patiserie, înghețată și industria alimentară.
Ingrediente: alune de pădure prăjite din soiul Tonda Gentile Trilobata din Piemonte IGP
Alergeni: alune de pădure.
Depozitare: a se păstra într-un loc răcoros și uscat la o temperatura de maxim 10-12°C, ferit de lumina directă a soarelui. Produsul este supus pierderii fiziologice în greutate.
Perioada de valabilitate: 12 luni.
Formate disponibile: 500 g ambalat în vid.
Durata de livrare: 1-3 zile
Făina de alune este un ingredient de bază special care poate fi folosit pentru a realiza rețete delicioase și pline de gust, atât dulci cât și sărate.
Făina de alune de calitate sperioară este făina de alune produsă din alunele de pădure din zona Piemonte, soiul Tonda Gentile Trilobata, zona IGP.
Făina de alune de pădure are un nivel ridicat de vitamine și minerale, fiind un ingredient excelent pentru toate tipurile de prăjituri. Aceasta se caracterizează printr-un nivel mult mai mic de carbohidrați față de celelalte făine din cereale.
Făina de alune este recomandată ca ingredient pentru înghețată, produse de patiserie și cofetărie, creme, ciocolată, bomboane, dulciuri rafinate. Poate fi folosită, de asemenea, și pentru intensificarea aromei cremelor şi a umpluturilor.