Compozitie: fistic fără coajă, ales, tocat mecanic și calibrat între 2/4 mm.
Utilizare: cofetărie, patiserie, restaurante, gelaterii, ciocolată și industria alimentară.
Ingrediente: fistic din Italia.
Alergeni: fistic, posibile urme de migdale, alune de pădure, caju și alte nuci.
Depozitare: a se păstra într-un loc răcoros și uscat la o temperatura de maxim 10°, ferit de lumina directă a soarelui. Produsul este supus pierderii fiziologice în greutate.
Perioada de valabilitate: 12 luni.
Formate disponibile: 500 g sau 1 kg, ambalat în vid.
Cantitate: 500G
Durata de livrare: 1
Pentru realizarea granulelor din fistic sicilian se folosește doar fistic de pe teritoriul Italiei, produsul tocat având un calibru între 2 și 4 mm. Reducerea în bucăți mici scoate în evidență verdele strălucitor și intens al acestuia.
Fisticul sicilian este atent selectat și este zdrobit lent într-un rafinator cu role, fără a-i modifica aroma. După calibrare, acesta este ambalat imediat în vid pentru a asigura o conservare îndelungată și păstrarea caracteristicilor sale organoleptice. Este esențial ca produsul să fie păstrat departe de lumina directă a soarelui, pentru a evita îngălbenirea din cauza alterării clorofilei cauzată de căldura razelor.
Granulele de fistic sicilian sunt un ingredient foarte rafinat, ce poate fi folosit pentru a pregăti, orna, decora deserturi și multe altele.