Durata de livrare: 1-3 zile
Este uleiul tipic din vestul Liguriei si este produs din măsline din soiul apreciat Taggiasca. Măcinarea are loc la rece iar aurul galben propus este sub forma de must: intact, cu toate proprietățile sale. Cu un gust dulce și delicat, principala sa caracteristică este aceea de a asezona fără a acoperi aromele preparatelor pe care le-a condimentat. Tocmai din acest motiv este recomandat de cele mai bune bucatarii pentru a-ti condimenta preparatele din peste si este garantat pentru bebelusi si copii. Aciditatea este foarte scăzută și furnicăturile clasice în gât sunt practic nule. Măslinele folosite pentru a face această comoară sunt culese de pe pământul din Golful Diano și sunt procesate în cursul zilei. Fiecare lot este selectat atât înainte, cât și după presare: mai întâi măslinele sunt selectate de oameni care, datorită experienței lor, sunt capabili să deducă vizual calitatea lor; după presare se efectuează analize alimentare precise pentru a verifica dacă caracteristicile uleiului proaspăt produs se încadrează în parametrii care urmează a fi definiți ca Extra Virgin. Principalele caracteristici pe care trebuie sa le aiba un ulei de masline extravirgin sunt: aciditate sub 0,8%, numar redus de peroxizi, prezenta mare a clorofilei intacte si in final toate caracteristicile organoleptice impuse de lege. Numai după ce au trecut toate verificările, uleiul poate fi savurat în toate nuanțele sale de arome.